آرمگاه امامزاده سید محمد (ع)
حرم امام معصوم (ع) و فرزندانشان از مصادیق بارز بیوت
الهی هستند که در آن جذبه یا خدا جانها را به اهتزاز در
می آورد ، حفظ حرمت ، تعظیم و آباد نگاه داشتن بقعه های
متبرکه کمترین وظیفه حق گذاری و ادای دین است.
امامزاده «سید محمد» بن زید علی ابن الحسین (ع) از زیارتگاهها و کانونهای مذهبی است که در ۲ کیلومتری شهرستان خمینی شهر در دامنه کوهی معروف به سید محمد قرار گرفته که بعلت کرامات بسیار آن بزرگوار همه روزه شاهد جمع کثیری از عاشقان و دوستداران خاندان اهلبیت عصمت وطهارت از اقصی نقاط استان و کشور می باشد . به روایتی منقول است که تولد ایشان در قرن سوم می باشد وقفنامه موجود حاکی برآنست که واقف موقوفاتی را در محرم الحرام سنه ۹۹۹ (ه.ق ) وقف نموده که عایدات آن صرف امامزاده معظم له شود ، این موقوفات شامل :
۱۲ جریب ملک محله خوشاب ، ۶ جریب از جزستان و کویر ، چهار مزرعه مشهور در دهنه فرنگ آباد می باشد .
این امامزاده در قدیم به مساحت ۶۰۰ متر مربع بوده که در سال ۱۳۷۲ اقدام به بازسازی آن گردید . لذا بر اساس رسالت و وظیفه خطیری که به دوش هیئت امنا محترم امامزاده مذکور بود پیگیری لازم درخصوص بازسازی آن صورت گرفت و روند سیر صعودی فعالیتهای عمرانی باعث گردید عاشقان و مریدان ساحت مقدس به پاس حرکتهای انجام شده هر روزه به کمکهای نقدی و جنسی خود بیفزایند .
در ضلع شرقی حرم مطهر ، ایوان معروف به گزیها وجود دارد که بنایی است ارزشمند و تاریخی که طبق نظر کارشناسان قدمت آن حدود ۷۰۰ سال می باشد و مربوط به دوره ایلخانان است .
در حال حاضر مساحت کل این امامزاده ۲۵ هکتار می باشد که عملیات عمرانی آن در سال ۱۳۸۴ بشرح ذیل اعلام می گردد :
ساخت گنبد و گلدسته های بارگاه امامزاده که گلدسته های آن شبیه مناره های حضرت رسول اکرم (ص) ترسیم گردیده ، با ارتفاع ۴۰ متر از سطح زمین بنا شده که آن ۴۵ درصد از مرحله سفتکاری آن انجام گرفته و نمای آن در آینده با نقوش کاشی سنتی یاد آور گنبدند .
-گنبد آن به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع و با ارتفاعی حدود ۳۶ مترمربع از سطح زمین بنا شده که مرحله آجر چینی (۱۰ سانتی ) پوش دوم آن تکمیل ، که به شکل گنبد مسجد امام در اصفهان در نظر گرفته شده است .
۲ – سالن مطالعه که با مساحتی حدود ۵۰۰ مترمربع در ضلع شمال غربی رواق امامزاده طراحی گردیده بصورت دو طبقه می باشد که طبقه فوقانی آن به کتابخانه اختصاص یافته و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲۰۰ ریال هزینه گردیده است .
۳- ساخت آشپزخانه بمساحت ۷۰ مترمربع مربع جهت طبخ نذورات زائرین .
۴- تجهیز و تکمیل کفشداری
۵- گچ کاری در سقف ایوان اطراف حرم که این ایوان بمساحت ۴۵۰ مترمربع می باشد و ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی کار صورت پذیرفته است .
۶- تعمیر و نقاشی و آماده سازی زائرسرای موجود جهت اسکان مسافرین نوروزی در ایام تعطیلات عید نوروز .
۷- درختکاری محوطه امامزاده که در هفته درختکاری تعداد ۳۰۰۰ اصله درخت کاشته شد .
۸- اجرای سیستم گرمایش و سرمایش .
۹- طرح استقرار پزشک معالج در روزهای جمعه جهت درمان بیماریهای عفونی بصورت رایگان .
لازم بذکراست که مجموع اعتبار مورد نیاز جهت عملیات عمرانی امامزاده از محل درآمد بقعه – نذورات و اهدایی افراد خیر می باشد